TILBURG – Na het opdoeken van de hennepkwekerij bij het Voltcomplex op 8 september blijft een nare nasmaak hangen over het industrieterrein. Om dergelijke praktijken te voorkomen werken meerdere partijen actief in de regio.

I-Mex Holding, die het betreffende bedrijventrein beheert, geeft aan dat het actief stappen gaat ondernemen in zijn beleid om dergelijke situaties te voorkomen. René Dirks, contactpersoon bij I-Mex, onthulde dat de grootste verandering een facelift van de panden gaat worden en het contract opzegging met hun huidige huurders voor een nieuwe, verfijnde, selectie voor 2015. Voltage en enkele prominente bedrijven kunnen blijven. Over het ongeval was hij ook verbaasd aangezien in het afgelopen 15 jaar vrijwel geen incidenten waren op het complex, zeker niet van dit omvang.

In deze regio is ook Taskforce Zeeland-Braband actief om georganiseerde misdaad op te sporen gaat per oktober steun krijgen van 50 extra rechercheurs. Het opereren van de Taskforce sluit ook aan bij het actief beleid van Tilburg, die het van harte verwelkomt. Volgens de woordvoerder van gemeente Tilburg had het incident, zover zij weten, geen grote impact op het alledaagse leven van de inwoners. Dit bleek ook uit statements van de buurtbewoners, wel werd er met een lachje de opmerking gemaakt; ‘Dit is de nette kant van het Groenstraat!’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *