TILBURG – De Tilburgse politie doet onderzoek naar de bedreigingen aan het adres van Roy Donders in de wijk Broekhoven. Volgens moeder Nel Donders wordt Roy al langere tijd bedreigd door kinderen van Marokkaanse afkomst. De bedreigingen zijn voornamelijk gericht op de geaardheid van Broekhovens trots, kankerhomo is een woord wat Roy al vaak heeft moeten slikken.

Woensdagochtend, een normale dag in de Tilburgse wijk Broekhoven. Het walhalla van de glitters en palletjes. De wijk die door de RTL5-serie van Roy Donders stevig op de kaart is gezet. In de winkel van Roy wordt trots verteld over het succes van de serie, en het mooie wijkje waarin men is geboren. Het succes van Donders kent dus ook een duidelijke keerzijde. Door zijn bekendheid en de openheid over zijn geaardheid op televisie wordt Roy zelfs in zijn eigen wijk bedreigd.

‘’Ik trek mijne bek wel los’’ vervolgd Nel in plat Tilburgs, ‘’maar ons Roy kan dat niet, als hij wat terug zegt ligt het vanavond nog bij Boulevard’’. Uit angst voor negatieve media-aandacht laat Roy de scheldpartijen voornamelijk links liggen. De politie is inmiddels in het bezit van de camerabeelden van de winkel en gaat de zaak verder onderzoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *