TILBURG – Terreurorganisatie IS heeft in zijn laatste pers uiting van afgelopen woensdag nieuwe eisen gesteld en enkele opzienbarende verklaringen gemaakt. De coalitie vermoedt betrokkenheid van Nederlandse jihadisten.

Met gegrinnik op de achtergrond en omhuld door blauwe rook deed de woordvoerder uitspraken over hoe mooi regenbogen zijn, dat ze stroopwafels en paprika chips eisen tegenover het vrijlaten van gevangenen en dat de cast van New Kids gespaard zal worden door het reinigende zwaard.

De videobericht is anderhalve week nadat enkele Nederlandse jihadisten in Syrië zijn aangekomen naar buiten gebracht. De VS vermoedt dat zij een degelijk invloed hebben op de leiderschap van IS door hun culturele achtergrond, zeker na het wegvallen van enkele leiders door de luchtaanvallen van de Amerikaanse leger. Op enkele recente satellietbeelden zijn ook nieuwe agrarische ondernemingen van IS waar te nemen, maar het is opvallend dat er veel meer rook hangt rond hun kampementen. Over wat voor gewassen het gaat is er nog geen bevestiging. President Obama heeft Rutte benaderd voor nader uitleg omtrent deze ongewone eisen en hoopt dat er snel actie ondernomen kan worden om verdere bloedbaden te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *